لیست اختراعات محمد تقي خاني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1392/06/06
خلاصه اختراع:

4- خلاصه توصيف تريبون و پيشخوان جمع شو و صندلي شو با قابليت گزارش سازي و مبادله پيام اين اختراع در حوزه مكانيك و الكتريك و الكترونيك قرار دارد و مشكلات مربوط به مديريت نحوه و مدت ايستادن و نشستن و گفت و شنود اشخاص مراجعه كننده و مراجعه شونده در مكان هاي مراجعه را به نحو فني حل مي كند و روش و وسيله اي است براي تحقق آن روش كه آن وسيله بطور يكجا مي تواند بعنوان تريبون و پيشخوان و صندلي و چيزي بجز آنها (يعني تريبون جمع شده و پيشخوان جمع شده و صندلي جمع شده) عمل كند و ضمنا نحوه و مدت ايستادن و نشستن و ارتفاع تكيه گاه ايستادن و نشستن و مدت گفت و شنود را كنترل نمايد و ضمنا اشخاص را دعوت و راهنمايي به نشستن يا ايستادن يا گفت و شنود كند و ضمنا اشخاص را متقاعد يا وادار به خاتمه ايستادن و نشستن و گفت و شنود نمايد و ضمنا قابليت گزارش سازي و نظر سنجي و مبادله پيام دارد، خصوصا در مورد نشستن و ايستادن و محتواي گفت و شنود.

تاریخ ثبت: 1390/02/24
خلاصه اختراع:

خلاصه پوست بزرگترين ارگان بدن و به عنوان سدي مابين محيط و بدن عمل مي كند لذا پيوسته در معرض آسيب هاي گوناگون مي باشد و با درك اين اهميت گروه حاضر اقدام به طراحي تركيبي براي حفظ سلامت اين ارگان نموده اند. نواوري حاضر ماحصل تراوشات فكري و كار گروهي متخصصيني از علوم مختلف چون داروسازي پزشكي دامپزشكي بيوشيمي فارماكولوژي پاتولوژي ميكروبيولوژي كشاورزي و ژنتيك است. كه با توجه به شرايط كشور (اقليم سطح تكنولوژي موجود و تحريم و ... ) عزيزمان ايران و توجه به سابقه كهن بهره گيري از گياهان دارويي و مواد طبيعي در ايران طراحي و اجرا شده است. هدف درماني و اصلاحي اين تركيب پيشگيري و كاهش ضايعات پوستي است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/30
تاریخ ثبت: 1388/07/12
خلاصه اختراع:

آپوپتوز در درمان به ويژه درمان سرطان در نظر گرفت. نتايج تحقيقات مولكولي در خصوص مكانيسم آپوپتوز در سلولهاي نرمال و سرطاني سبب گشته تا با استفاده از تفاوت هاي مكانيسم آپوپتوزي در بين اين دو بافت افق جديدي از تحقيقات بيو شيميايي فارماكولوژي و ژنتيكي در مسير طراحي داروها و روشهاي درماني جديد گشوده شود. در اين رويكرد هدف طراحي روش درماني است كه سبب تغيير هدفداري در مسير آپوپتوز شود اين تغيير مي تواند در جهت رفع مهار آپوپتوز با افزايش آ باشد كه در مواردي مانند درمان سرطان اهميت مي يابد. هدف از آپوپتوز دارويي شناسايي خاصيت القا آپوپتوز توسط مواد شيميايي دارويي و يا تركيبات طبيعي و كشف مكانيسم آنها جهت امكان تقويت بهبود و اختصاصي ساختن اثرات آنهاست. از اين خاصيت تحت عنوان آپوپتوز القا شده توسط دارها نام برده شده و روز به روز به تعداد چنين خاصيتي را در كشف سلول مدل حيواني نشان داده است مي توان از آرتميزينين نام برد. اين تركيب يك سزكويي ترپن لاكتون استخراج شده از گياه Artemisia annua است كه مطالعات داروشناختي اين ماده نشانداده است كه گروه عاملي اندوپراكسيد در اين تركيب مسئول فعاليت ضد سرطاني آن مي باشد. تركيب جديد تهرانوليد يك سزكويي ترپن لاكتون استخراج شده از گياه بومي ايرانArtemisia diffusa مي باشد كه حاوي باند اندوپراكسيد مشابه آرتميزينين مي باشد. در اين مطالعه هدف بررسي اثرات ضد سرطاني و تاثيرات اين تركيب بر مكانيسم هاي مولكولي آپوپتوز مي باشد تهرانوليد را از گياه Artemisia diffusa استخراج و خالص نموده و القاء آپوپتوز توسط ماده ي مزبور در رده ي سلولي k562 و مكانيسم كولكولي آنرا بررسي نموده و تاكنون در مراكز تحقيقاتي هيچ پروژه اي در رابطه با تهرانوليد و اثرات آن بر روي سرطان و مسيرهاي آپوپتوزي انجام نشده است. از آنجاييكه اين گياه بومي ايران مي باشد. نتايج حاصل از اين تحقيق مي تواند منجر به گشايش افق هاي جديد براي درمان سرطان در كشورمان شود.

تاریخ اظهارنامه: 1383/04/24
تاریخ ثبت: 1383/10/25
خلاصه اختراع:

ديابت نوع يك از شايعترين بيماري هاي متابوليك در كودكان و جوانان است و تاكنون داروئي خوراكي براي آن كشف نشده است . درمان آن با تزريق انسولين چند بار در روز انجام مي شود كه براي بيمار و والدين آنها آزار دهنده است. با هدف پيدا كردن يك داروي خوراكي براي اين بيماري بر آن شديم كه ماده ء پايين آورنده ء قند خون گياه گزنه را كشف و اثرات متابوليك آن را بررسي نمائيم اجزاء مختلف عرق برگ گزنه به وسيله روش كروماتوگرافي ستوني تهيه شده و به گروه هاي مختلف موش سفيد تزريق شد تا جزء موثر تعيين گرديد. ساختمان ماده موثره به وسيله Fourier transform infra red و mass spectrometry gas chromatography و كروماتوگرافي كاغذي بعد از هيدروليز اسيدي شناسايي شد كه يك دي پپتيد با ساختمان lysylphenylglycine بود. سپس مطالعات بيولوژيك بر روي موشهاي طبيعي و ديابتي شده با استروپتوزوتوسين انجام گرديده بعد از 4 ساعت از تزريق داخل صفاقي مادهء موثره به موشهاي طبيعي،قندخون به 5+-76 ميلي گرم در دسي ليتر رسيد،درحاليكه درگروه كنترل 8+-108 بود (0.00>p)، سطح انسولين سرم در گروه مورد و كنترل تفاوت معني داري نداشت. گليكوژن كبد در گروه مورد 23/0+_10/74 و در گروه كنترل 21/0+-08/10 بود (0.05>p). در مطالعه ديگري بر روي موشهاي ديابتي شده يا استريتوزوتوسين تزريق داخل صفاقي ماده ي موثر بعد از 4 ساعت قند خودن را به 8+_158 mg/dl رسانيد، درحاليكه در گروه كنترل mg/dl 319+_14 بود. تجويز خوراكي ماده ي موثره به موشهاي نرمال باعث كاهش قند خودن به ميزان 60+-10 mg/dl شد، در حاليكه در گروه كنترل اين كاهش 8+-26 mg/dl بود. در بررسي سميت ماده مشاهده شد كه LD50 آن براي يك موش 30 گرمي 9/8 ميليگرم بود. در مطالعه بر روي 8 بيمار مبتلا به ديابت نوع 1 در دو روز متوالي( روز اول بدون تجويز دارو، روز دوم باتجويز دارو) تجويز ماده مؤثره درساعت 7 صبح روز دوم باعث پائين افتادن قند خون در تمام بيماران در ساعت 10 شب ( 15 ساعت بعد از تجويز گرديد(P=0.001). نتيجه نهايي: يك دي پيتيد يا ساختمان lysylphenylgycine در برگ گياه گزنه وجود دارد كه مي تواند باعث كاهش قند خون بدون افزايش ترشح انسولين گردد و قابل جذب از روده مي باشد. واژه هاي كليدي: ديابت نوع1، گزنه ، قندخون

موارد یافت شده: 5